2016. augusztus 17., szerda

Gasztro szerda: Quasadilla grillen



Egy nagyon egyszerű mexikói ételről fogok írni, amit sikerült a hétvégén másodjára megalkotni, és úgy vélem, hogy nem utoljára készült el.
A tésztát kivételesen most vettük, hogy azt az időt, amit nyújtással, sütéssel töltenék, azt inkább a családdal töltsem. Egyébként a tortilla tésztalapot fillérekből kilehet hozni, ha az ember saját maga készíti el. Igazából nem is egy nagy ördöngősség.

Tortilla tészta recept:
Hozzávalók:
30 dkg liszt (fele lehet kukorica liszt)
4 evőkanál olaj
1 tojás
0.5 csomag sütőpor
2 dl víz (langyos)
1 kávéskanál só

A lisztet, az olajat, a sót és a sütőport egy tálba tesszük. A vizet fokozatosan adagolva lágy tésztává gyúrjuk. Lefedjük és 15 percet pihentetjük. Kb. 6-8 gombócot formálunk belőle és  bőségesen meglisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk (akkorára, mint a serpenyőnk). Öntöttvas serpenyőben vagy vastag aljú teflon serpenyőben zsiradék nélkül sütjük. Anyunak egyszer a kerámia serpenyőjében sütöttük, tönkre is vágtuk szegénynek, tehát jó drága tortilla lett belőle, így már előre mondom, hogy ebbe senki ne próbálkozzon. :) Ha elkezd hólyagosodni a tészta, akkor kell megfordítani. Érdemes alufóliával vagy tiszta konyharuhával lefedni az elkészült darabokat, mivel elég hamar megkeményednek.
Quasadilla

Hozzávalók:
Tortilla lapok (ezúttal az időhiány miatt gyárit használtunk)
Ajvár
(sok) Sajt
Rómaikömény
Mi tettünk bele csíkokra vágott, grillezett csirkemellet

Elkészítés:
A csirkemellet bepácoltam, megsütöttük egészben a grillen. Ezután a megsült csirkemelleket felcsíkoztam, félretettem.
A sajtot lereszeltem.
A tortillát rádobtuk kicsit melegedni a grillsütőre (2-3 másodperc mindkét oldalon).
Ezután megkenjük az egész tortillát ajvárral (sült paprika krém).
Leszórjuk az egészet reszelt sajttal (ne sajnáljuk, jócskán rakjunk sajtot).
Egy leheletnyi római köményt szórunk a felére a tortillának.
Ugyanerre az oldalra szórjuk a csirkemellet.
Összehajtjuk, és mindkét oldalát lassú parázson megsütjük. (akkor jó, ha már elolvad a sajt a tortillában)

A quasadilla úgy jó, ha van hozzá:
Salsa szósz (a recept már felkerült a blogra, de lehet kapni is)
Guacamole (avokádókrém)
Tejföl

Guacamole recept:
2 avokádó
1 nagy citrom
1-1,5 kis pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
leheletnyi bors
Az avokádót megmossuk, kivesszük a magját, összekockázzuk, hozzáadjuk a tejfölt, belereszeljük vagy fokhagymanyomóval beletörjük a a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk pár csepp citromlevet, majd botmixerrel pépesre törjük!
Ezekkel a krémekkel még finomabbá tehetjük a Quasadilla-t.
Az egész igazából gázon is készülhet, de mivel a hétvégén a grillen készítettük, így ez alapján írtam a bejegyzést.
Rengeteg dolog akár meg is vásárolható, és az a meglátásom, hogy sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint amennyire esetleg elsőre hangozhat.

Aki kedvet kap elkészíteni, annak örömteli főzést kívánok :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése