2016. december 8., csütörtök

Csoki túladagolás torta erősen csoki/ édesség függőknek



Amikor közeledett Mackó születésnapja, megkérdeztem tőle, hogy milyen tortát szeretne. Azt mondta, hogy olyan tortát szeretne, amiben egy szem csoki nélküli morzsa nincs. Tehát a maga egyszerűségével és rugalmasságával (nem rágörcsölve) gyorsan ,,összeütöttem” a tortát, ami a lehető legjobban sikerült.
Hozzávalók
A süteményhez:
9 tojás (külön választva)
9 kanál cukor
9 kanál liszt
3 kanál tej
6 kanál rum
6 kanál holland kakaópor
3 csipet só
A krémhez:
500 ml hulala
10 dkg porcukor
3 tábla magas kakaótartalmú (legalább 45%) csoki
10 dkg holland kakaópor
Bevonat:
1 tábla magas kakaótartalmú (legalább 45%) csoki
5 dkg margarin
Díszítésként én vásároltam:
1 db twixet
1 db Kinder tojást
1 db kinder csokit
1 db bounty-t
1 db Milky Way ameo-t
2 db oreo keksz
10 db narancsos csoki drazsét

Most rettenő jó dolgom volt, mert a csokik le vannak értékelve a Mikulás mizéria miatt.
Lássuk, hogy készül el:
A tortaformánkat elővesszük, kivajazzuk, lisztezzük, félre tesszük. Mindig 3 tojásból készítünk piskótát (sütőpor NÉLKÜL).
A 3 tojás sárgáját kikeverjük a 3 evőkanál cukorral, hozzáadunk 2 púpos evőkanál kakaót, 1 kanál tejet és a 2 kanál rumot, 1 csipet sót, és a 3 evőkanál átszitált lisztet (ha sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá egy nagyon kevés tejet). A tojás fehérjéből habot verünk, egy nagyon kicsi cukrot hozzáadunk, majd óvatosan összeforgatjuk a tésztát a habbal, majd megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.  
Még kétszer eljátszuk ezt, így végül lesz három tortalapunk, amit félre teszünk.
2. Vízgőz felett egy kis alacsony lábaskában olvasszuk meg a csokoládét, majd rakjuk félre egy kicsit hűlni. Ezután a krémhez a habtejszínt felverjük, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport. Ha már nem forró az olvasztott csokoládé, hozzákanalazzuk a krémhez és a habverővel jól eldolgozzuk a habbal. Kimondottan finom ez a krém. Nem csömör, olyan pont jó ;)
3. A kész piskóta lapokat tegyük a tányérra vagy torta tartóra amin szervírozni szeretnénk majd a tortát. Négy felé osztottam a krémet, megkentem minden szintet és az oldalát is.
4. Vízgőz felett (ismét), felolvasztottam a margarint, majd beletettem a kockákra tört csokit. Miután felolvadt, tegyük egy kicsit félre hűlni. Amikor már nem forró, (inkább csak szobahőmérsékletű) két centi széles sávban a torta szélére csurgatjuk. Ettől fog úgy kinézni, mintha lecsurgott volna a tetejéről a csoki. Végül a maradékot eloszlatjuk a tetején.
5. Ráhelyezzük tetszés szerint a díszítésre szánt csokikat. 4-5 órára legalább hűlni hagyjuk.
6. Begyűjtjük az elismeréseket. :)
Hamarosan újra kell sütnöm ezt a csodát. Mackó édes volt, azt mondta, sosem csináltam még neki ennyire gyönyörű tortát :D
Eddig mindig csak csokító tortákat gyártottam neki (a sörösdobozból a söröskorsóba ömlő sör tortája kivételével).
A torta nagyon finom volt, bár csak egy hajszál vékony tortát kóstoltam meg. :) Hamarosan újra kell sütnöm a családnak, tehát ha nálunk siker volt, biztos másnál is az lesz. :) 
Sok sikert a sütéshez aki hozzá fog :) Én hétvégén egy igazi karácsonyi újdonságot fogok sütni a családnak (Amibe Mackót is bevonom).
Recept várható jövőhéten is :)
Gyönyörűséges téli napot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése