Mostantól
a blogon glutén és laktóz mentes ételek,
édességek is szerepelni fognak, mert a legjobb barátnőm sajnos pont mindkettőre
érzékeny.
Amikor
meglátogat minket, próbálok neki is kedvezni. Így történt nemrég, hogy egy
teljesen új dolgot próbáltam meg neki megsütni; egy glutén~, laktóz~ és szinte
cukor mentes erdei gyümölcsös amerikai palacsintát.
Én
lepődtem meg a legjobban, hogy ez mennyire finom lett, még olyannak is ajánlom,
akik nem érzékenyek.
Lássuk
is a receptet:
Hozzávalók
(10-12 palacsintához):
* 350
g Alpro (glutén mentes) vaníliás joghurt
* 1
teáskanál vanília eszencia
* 1
közepes érett banán
* 1
citrom héja és egy fél citrom leve
* 1
tojás sárgája+ felvert fehérje
* 10
dkg hajdina liszt
* 1
teáskanál szódabikarbóna
* 25
dkg fagyasztott vagy friss erdeigyümölcs keverék
* 1
teáskanál méz
* olaj/kókusz
zsír a sütéshez
Elkészítés:
Egy
nagy tálban összetörjük pépesre a banánt, hozzáadjuk a joghurt felét, a
vaníliát, a citrom részelt héját és levét, a tojás sárgáját és a mézet, majd jó
alaposan összekeverjük.
Miután
csomómentes, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a szódabikarbónát és a
fagyasztott gyümölcs felét.
Egy
másik tálban a tojás fehérjéből habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük az alaptésztánkhoz,
(ahogy a piskótánál).
Közepesen
melegre melegítjük a palacsintasütőt,
minden palacsintánál egy teáskanál olaj/kókuszolaj kerüljön a palacsintasütőre.
Akkora adag tésztát kell a sütőre tenni, ami olyan 2-3 evőkanálnak felel meg.
Ahogy a sütőre került a tészta, egy kicsit középről kifelé húzzuk akár egy spatulával a tésztát (a
harmadiknál már nagyon profin fog menni).
A
gyümölcs beszínezi a nyers tésztát, így nem lesz arany barna a palacsinta sülésnél, így nem
kell megijedni, ha egy kicsit sötétebb lesz a színe. Akkor kell
fordítani, amikor már kis hólyagszerűségek látszódnak a tésztán. Lágyabb állagú
lesz egy kicsit a fordításkor a tészta, nem kell megijedni. Kb két perc egy palacsinta sütési ideje, de a sütési idő eltérő lehet.
Ahogy
készen vagyunk a sütéssel, a maradék vaníliás joghurttal (ami olyan állagú volt,
mint egy puding) lecsurgatjuk a palacsintákat, és a maradék gyümölccsel
megszórjuk a tetejét.
Összességében
egy diétás szinte minden mentes palacsintát készítettünk, aminek tényleg finom
íze van.
Mindenkinek
ajánlom!
Csodás hétvégét
mindenkinek!
Kellemes sütögetést aki kedvet kap hozzá ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése