Mennyei kakaós csiga túrós tésztából
Hozzávalók:
tésztához:
tésztához:
* 50 dkg
tehéntúró
* 50 dkg
finomliszt
* 1 dl tej
* 20 dkg
porcukor
* 10 evőkanál
étolaj
* 1 csipet só
* 1 csomag
sütőpor
A
töltelékhez:
* 8 dkg
margarin
* 3 evőkanál
kakaópor
* 5 evőkanál
porcukor
A
túrót egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a
sót, a tejet és az étolajat. Az egészet robotgéppel simára keverjük, majd
beletesszük a sütőporral átszitált lisztet, és kézzel összegyúrjuk.
A
tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a cukros kakaóval. Feltekerjük,
mint a bejglit, majd 1,5-2 centis szeleteket vágunk, és kivajazott lisztezett
vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A
kelt tésztás változathoz képest ezt nem kenjük le és nem is locsolgatjuk sütés
közben tejjel, csak sütjük 180 fokon 15-20 percig.
Jó tanácsok:
1. Akkor jó, ha van egy kis aranybarna színe, ne legyen nagyon barna a tésztája, mert kiszárad a csiga.
2. Ha kihűlt és maradt még, jobban járunk, ha beletesszük dobozba, mert így másnap sokkal puhább lesz, mintha csak letakarnánk egy konyharuhával.
3. Ha kihullik a kakaó a vágás során, a végén ami kihullott, csak szórjuk a tésztára (Nincs tékozlás, pazarlás), elrontani nem fogja :)
Jó tanácsok:
1. Akkor jó, ha van egy kis aranybarna színe, ne legyen nagyon barna a tésztája, mert kiszárad a csiga.
2. Ha kihűlt és maradt még, jobban járunk, ha beletesszük dobozba, mert így másnap sokkal puhább lesz, mintha csak letakarnánk egy konyharuhával.
3. Ha kihullik a kakaó a vágás során, a végén ami kihullott, csak szórjuk a tésztára (Nincs tékozlás, pazarlás), elrontani nem fogja :)
Jó étvágyat hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése