2016. november 24., csütörtök

Mit csináljunk ebből a túróból? Kakaós csigát!



Mennyei kakaós csiga túrós tésztából
Hozzávalók: 
 tésztához:
 
50 dkg tehéntúró
50 dkg finomliszt
* 1 dl tej 
20 dkg porcukor
* 10 evőkanál étolaj
* 1 csipet só
* 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:
* 8 dkg margarin
* 3 evőkanál kakaópor
* 5 evőkanál porcukor

A túrót egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a tejet és az étolajat. Az egészet robotgéppel simára keverjük, majd beletesszük a sütőporral átszitált lisztet, és kézzel összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a cukros kakaóval. Feltekerjük, mint a bejglit, majd 1,5-2 centis szeleteket vágunk, és kivajazott lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A kelt tésztás változathoz képest ezt nem kenjük le és nem is locsolgatjuk sütés közben tejjel, csak sütjük 180 fokon 15-20 percig. 
Jó tanácsok: 
1. Akkor jó, ha van egy kis aranybarna színe, ne legyen nagyon barna a tésztája, mert kiszárad a csiga. 
2. Ha kihűlt és maradt még, jobban járunk, ha beletesszük dobozba, mert így másnap sokkal puhább lesz, mintha csak letakarnánk egy konyharuhával.
 3. Ha kihullik a kakaó a vágás során, a végén ami kihullott, csak szórjuk a tésztára (Nincs tékozlás, pazarlás), elrontani nem fogja :)
Jó étvágyat hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése