2015. május 14., csütörtök

Epeeeeeeer

Kényeztetés

Tegnap kaptam az egyik nagyon kedves kismama munkatársamtól Petrától: EPRET (egy angyal, de tényleg), iszonyatosan megörültem neki, alig vártam, hogy valamit kezdjek otthon vele. Amíg vártam Picire (Atiskámra), kimentem a kertbe kertészkedni. Volt mit csinálni most is, de megérte. Egy alapos kertészkedés után imádok végig nézni a zöldségeimen. 
Ahogy a csüngős eprem igazgattam, észrevettem, hogy van olyan eper, ami teljesen beérett.  Kíváncsisággal várom, hogy milyen íze lesz, ma fogom leszüretelni és megpróbáljuk három részre elosztani, hogy senki ne maradjon ki az élményből (ami lehet nekem jelent a legtöbbet). :D Az első önálló termés, nevelés és ápolás eredménye. Totál idiótán hangozhat, de ez olyan jó érzés.



 Eper tengerben úsztunk tegnap, de nem is baj, amíg lehetőség van rá próbálom a legjobban kiélvezni a helyzetet, és minél több féleképpen elfogyasztani. Már gondolatban a hétvégére készülök, jönnek vendégek, keresztanyumék. Két olyan recepttel próbálok előrukkolni, amit még talán nem kóstoltak (beszámolok a későbbiekben róla). Az egyik egy desszert, a másik egy főétel. A desszert, nem lesz más, mint egy epres finomság. Szerencsére anyu rendelt epret, és tetszik az ötlet neki is, hogy egy könnyed és ne egy habos babos édes csömör desszerttel álljunk elő, úgyhogy kimondhatom, hogy várom már hogy hozzáfogjak. A legjobb, hogy amint lemegy az eper szezon, jön a  málna, cseresznye :) ezekkel a gyümölcsökkel is van tervem a későbbiekben, de egyenlőre időzzünk az itt és mostban, és élvezzük ki az eper, friss édeskés ízét minden formában. :)
A képen látható epres mojitó és a kis eper virág Petrus epréből készültek, biztos azért volt olyan mennyei ízük :) Köszönöm neki mégegyszer :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése