A tegnapi nap folyamán,felavattuk a gömbgrillünket és a begyújtó kéményt, melyért többet jártunk utána mint magáért a sütőért. A gömbgrillünket három hete vettük. A grillsütőt lottó és kaparós nyereményekből vásároltuk meg (mindig félretesszük a nyereményt és hát pont akkora szerencsénk volt, hogy utoljára a hiányzó tízezrest kapartuk, így nyomban indultunk is megvásárolni a sütőt). Picimnek két kemény délutánja ráment az összeszerelésére, de kijelentem, megérte. Nem egy ezermester típus, és pont ezért vagyok rá nagyon büszke, hogy nem adta fel, és hogy megcsinálta!
Kitűztük a nagy napot a sütögetésre, május 24-et, pünkösd vasárnaját választottuk, hogy grillezzünk.14 fős társaságot vártunk itt Szegeden, anyu is átjött, így már szombaton elkezdtünk készülni. Vásároltunk, vágtuk a húsokat, pácoltunk, sütöttünk süteményt, takarítottunk...és elfáradtunk.
A fogyókúra miatt kicsit több csirkemellet csináltunk mint általában szoktunk.
Mik készültek:
Mexikói pácos sertés tarja, sima grillcsirkés csirkemell, a lime-os mentás csirke, házi kolbászka (Zsoltiék hajnalba töltötték, csakis ezért az estéért).
Köretnek: grillezett cukkini, kapros túróval töltött gombafejek, házi savanyúság édesanyám jóvoltából, előbb megfőtt majd megsütött krumpli sült krumpli fűszerbe beforgatva, végül Tzaziki.
Sütemények: Ivett készített isteni kakaós kalácsot, komolyan ilyet a pékségben nem árulnak, álom volt, Mányó sós stanglit sütött, mi zabos kekszet.
A menü ennyi volt, és igen egy hadseregnyi kaja, és igen, mind elfogyott. :D
A mentás csirke, álom volt, komolyan amilyen bizarul hangzott, hogy valójában mentás, lime-os, FOKHAGYMÁS csirke, annyira finom volt. Mindenkinek ízlett.
A recept hozzávalói (kis mennyiséghez):
1 csirkemell
2 db lime
8 (!) girizd fokhagyma
Maréknyi menta (mivel életerős hatalmas levelű mentáink vannak, 5 egész szárat használtunk fel)
4 evőkanál Olívaolaj
himalája só, bors
A csirkemellet előbb hosszába, majd a vastag melleket közepes vastagra szeljük (nálunk ez 3-3 szelet volt). Az olajat a lime-al, az összezúzott fokhagymákkal, sóval, borssal,összekavarjuk. A mentaleveleket nagyon apróra felaprítjuk (olyan nagyságúra, mint ha petrezselymes burgonyához aprítanánk a petrezselymet). A keverékhez adjuk, összekeverjük. Eztán bedörzsöljük vele a csirkemelleket, fontos hogy egy estét pihenjen. Másnap ahogy a grillen sül a pipi, a megmaradt páclével locsolgassuk majd meg, amíg van páclevünk.
És hogy a többi finomság se maradjon el:
Tehát jól debütált az újdonság, a megszokott ízek is hatalmas sikert arattak. A vacsora után elmaradhatatlan volt a fiúk részéről a CAO szivar és a Jameson whiskey valamint a jó hangulat. Összességében ismét nagyon jól sikerült a vendégvárás, mindenki jól érezte magát szerencsére, és már nagyon várjuk a következő sütögetést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése