Tegnapi nap folyamán észre vettük, hogy rengeteg málna ért már meg a bokrokon, így Picivel elkezdtük lekapkodni a finom kis málna szemeket. Majd következett a cseresznye, az eper és a meggy.
Ahogy leszedtük, az az illat ami volt a kis tálkában.... hát isteni volt.
A cseresznye már nem került rá erre a képre... valaki elkezdte csipegetni, majszolni, osztani (szorozni nem) :D. Sajnos már a fán sincs, remélem jövőre még több fog teremni. Alig
várom. Ez az igazi nagy, roppanós szemű Margit cseresznye, ami a régi
germersdorfi cseresznyének felel meg. A kedvencem. Kicsit sajnálom is már, hogy lassan lemegy az eper és cseresznye szezon, pedig úgy imádom őket, de nem búslakodom annyira, eztán jön majd a barack, körte...
A legszuperebb érzés az, amikor végig nézek a kis kerten és látom azt, hogy amit kint töltünk időt a növények között ápolgatással, locsolással, gazolással, azt a növények meghálálják: érnek, cseperednek, színesednek... (fogy). A karalábom már nagy ököl méretű, lassan levesbevaló lesz. A zeller gumója is kis teáscsésze nagyságú lehet (a tetejéből legalábbis úgy gondolom) a paradicsomok is már egyre nagyobbak, a salátát meg nem győzzük tépkedni. Minél gyakrabban tépem és locsolom, annál jobban hozza középről a friss hajtásokat (ez egy ilyen fajta). Amit 4 napja elvetettem retket, már az is kibújt (hihetetlen) elsőre azt hittem,hogy gaz, de aztán jobban megnéztem és felismertem, hogy ez bizony retek. Sajnos volt már próbálkozásom a retekkel, magaságyba lett ültetve (egy régi fateknőbe, de mivel nem fúrtuk ki az alját, így nem nagyon maradt meg benne a növény, mondhatnám úgyis, hogy berohadt) így másodjára a hátsó földterületembe szórtam el. Meglátjuk mi lesz belőle, remélem a Balatonra már vihetjük is a fincsi kis retkeket ami nem pusztul ki idő előtt :).
A legszuperebb érzés az, amikor végig nézek a kis kerten és látom azt, hogy amit kint töltünk időt a növények között ápolgatással, locsolással, gazolással, azt a növények meghálálják: érnek, cseperednek, színesednek... (fogy). A karalábom már nagy ököl méretű, lassan levesbevaló lesz. A zeller gumója is kis teáscsésze nagyságú lehet (a tetejéből legalábbis úgy gondolom) a paradicsomok is már egyre nagyobbak, a salátát meg nem győzzük tépkedni. Minél gyakrabban tépem és locsolom, annál jobban hozza középről a friss hajtásokat (ez egy ilyen fajta). Amit 4 napja elvetettem retket, már az is kibújt (hihetetlen) elsőre azt hittem,hogy gaz, de aztán jobban megnéztem és felismertem, hogy ez bizony retek. Sajnos volt már próbálkozásom a retekkel, magaságyba lett ültetve (egy régi fateknőbe, de mivel nem fúrtuk ki az alját, így nem nagyon maradt meg benne a növény, mondhatnám úgyis, hogy berohadt) így másodjára a hátsó földterületembe szórtam el. Meglátjuk mi lesz belőle, remélem a Balatonra már vihetjük is a fincsi kis retkeket ami nem pusztul ki idő előtt :).
Meggy...alig várom, hogy érjen, egyre jobban szeretném már megcsinálni azt a pitét amiről már mióta írok.:) de éjszaka is remek csemege a meggy, azt olvastam, hogy aki éjszaka elalvás előtt eszik, sokkal jobbat fog aludni. Tesztelem...de hogy emiatt alszome jókat, vagy a kint végzett házimunkáktól, azt nem tudom. :)
Nem csak szüreteltünk tegnap, hanem bicajoztunk is. Kitekertünk a Napfény parkba, hogy ajándékot nézzünk. Beugrottunk az Alexandra könyvesboltba, hogy megnézzünk egy könyvet. Makkom kinézte már egy pár hete, de a webshopban és az Árkádban sem volt már. Szerencsére nagy mázlink volt, ebben az üzletben pont volt belőle 4 darab, így megkapta tőlem Pici. Amúgyis aktuális most, a könyv címe: Weber's grillezés faszénnel.
Rengeteg információt megtudtunk a húsokról, a grillezésről annak ellenére, hogy felületesen néztük csak át. A brikett fajtáitól kezdve a recepteken át hogy milyen fával érdemes bizonyos húsokat, zöldségeket sütni, ebben a könyvben mindent megtalálunk. Vannak benne száraz pácok, receptek, alig várom hogy mindet sorra kipróbáljunk. Azok a képek amik benne vannak... legszivesebben belekóstoltam volna nagyon sokba. Ez a könyv nem egy sima receptkönyv, ez megragadja az embert, és tényleg legszivesebben már rakná a begyújtókéménybe a faszént, brikettet és keresné a begyújtót. Én legalábbis biztosan. Mondhatni, hogy a grillezés szenvedélyünkké vált, egy életérzéssé, amit mindketten nagyon imádunk. Csináltam egy word dokumentumot, amibe a kipróbált, jól bevált süteményes receptjeim találhatók meg, képekkel, majd az egészet kinyomtattam, és lefűztem egy lefűzőbe.Mind benne van lefűzőfóliában, tehát nem lesz ,,tésztás". Ez a süteményes tár csak nő, sosem csökken. Arra gondoltam, jó ötlet lenne egy ugyanilyen lefűzőt készíteni főtt ételekből. Újdonságokból, amik mindenkinek ízlettek. Azért is jó ez a megoldás, mert ha nincs ötlete az embernek, hogy mit is főzzön, csak fellapozza és máris nagyobb az esélye, hogy kedvet kap egy egy főtt étel képe láttán. Mivel ez azért egy hosszabb folyamat lesz, Júliusban tervezem elkezdeni, amikor már nincs tanítás.
Meg is éheztem ebbe a témába. Mai ebéd: Danone Activia (natúr) joghurt és egy darab olivás kifli.
Jó étvágyat mindenkinek, ma már ÁCIÓ! van :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése