2015. június 1., hétfő

Tikka masala

Picit hosszabb bejegyzés lesz a mai, mivel az egész hétvégét összegzem.
Pénteken végre hazajutottunk Szentesre, szerencsére hamarabb el lettünk engedve az iskolából, így szárnyaltam 14 órakor már haza felé. Nagyon ritka az ilyen, így külön örültem is neki. Amíg eljutottunk Szentesig, iszonyat nagy forgalomba mentünk végig, de aztán annyira jó volt végre otthon :) Sétáltunk két órát vacsi után; kisétáltunk a Tiszára meg vissza, szombaton pedig végre megfőzhettük a Tikka masalát Mackómmal.
Isteni finomra sikerült, mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
 
A Tikka masala receptje
Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 cm friss gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék (Teaházban vásároltuk Szentesen, ára 320 Ft volt)
  • 4 db paradicsom, kockákra vágva
  • 1 kisüveg sűrített paradicsom
  • 50 dkg csirkemell
  • curry por, de ha nincs a kurkuma is megfelelő
  • 6 vőkanál natúr joghurt
  • friss koriander ízlés szerint
  • kurkuma
  • chili
  • só, bors
A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért, csilit (én port használtam) hozzáadtam, ezután olajon pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot és a garam masala-t, a chiliport, kurkumát. 1-2 percig együtt sütjük, ha szükséges akkor egy nagyon kicsi vizet önthetünk hozzá. Ezután jönnek bele a paradicsomok felaprítva és a paradicsom sűrítmény. Egy kis olajon külön megpirítjuk a felkockázott csirkét, sózzuk borsozzuk, és hozzáadjuk a szószhoz. Végül belekavarjuk a joghurtot és ízlés szerint a koriandert, valamint ha szükséges, utófűszerezzük. Párolt rizzsel isteni finom.


Nagyon gyors, nagyon egyszerű elkészíteni, gyakorlatilag a rizst tovább tartott megfőzni, mint magát a Tikka masala-t elkészíteni.

A különleges finom ebéd után pedig a program egy 30,8 km-es bicajtúra volt. Átbicajoztunk Anyuval és Picimmel a Körösre, majd Csongrád belvárosában bolyongtunk; szétnéztünk bicóval, fagyiztunk egyet, bohóckodtunk a Polgármesteri hivatal előtti szökőkútnál, és vissza indultunk Szentesre. Anyára különösen büszkék voltunk, hogy megcsinálta a távot velünk! Miután haza értünk, a Ligetnél megálltunk, hogy Picivel fussunk egy kört a gumipályán levezetésként.  Felemelő érzés volt, de miután haza értünk, kidőlt mindenki. Viszont iszonyatosan jól esett mindenkinek a mozgás :)
A Vasárnap sem maradt el sport nélkül, Picivel sikerült elmenni squasholni, tehát összességében nagyon ,,termékenynek" voltunk nevezhetőek mozgás téren. Ennek köszönhetően történt biztos az is, hogy első alkalommal nem híztunk amikor Szentesen voltunk :D Pedig nem vontunk meg finomságokat magunktól. Pénteken és szombaton is fagyiztunk, vasárnap pedig epres-meggyes pohárkrémet csináltunk.
Epret felkockázam a kis tálkába, rá csináltunk egy mascarpone krémet  (a mascarponét kikavartam vaníliás cukorral, citromhéjjal, citrémlével, barna cukorral, fahéjjal és egy nagy poharas görögjoghurttal) a tetejére teljeskiörlésű Győri édes kekszet zúztam, majd díszítettem eperrel, és meggyel. Ez lightosabb verziója volt a múltkori epres pohárkrémemnek. Pont megfelelő volt az adag is. 


A délután folyamán vissza kellett jönni Szegedre, ahol nem lett vége a napnak, ugyanis egy 5 perc otthon töltött idő után kimentünk horgászni a Sárgás nevezetű Tiszai holtágra. Fogtunk egy pár darab kárászt amit vissza is engedtünk mivel nem fogtunk annyit, hogy haza is vigyük, na meg nem volt kedvem pucolgatni :) . Úgy ennék már egy kis sült halat, pontosabban roston sült grillezett halat. Ha minden jól megy, ezen a héten Pici kiváltja a normál Tiszára is az engedélyét és mehetünk horgászni. Hátha aztán megvalósításra kerül az ínyenc, egészséges hal vacsora. ;) Szuper hétvégén vagyunk túl ismét, ezen a hétvégén itthon maradunk, de már látom hogy a jövőhét sem lesz esemény nélküli, de arról majd még a későbbiekben szó lesz :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése