2015. július 9., csütörtök

Fogyókúrás reggelink: padlizsánkrémes pirítós


Szerencsére alkalmam nyílt a sütésre és a főzésre is. Nagyon finom lett a gyümölcsleves is, de most elsőre nem arról szeretnék írni, hanem a padlizsánkrémemről.
Nagyon imádjuk, mivel most szezonja van, eléggé olcsón hozzá lehet jutni. Ahogy haza felé mentem tegnap vettem is egyet a Lidl-ben.
Lássuk hogyan is készítettem.  

Hozzávalók:  
  • 1 db padlizsán
  • 1 kisfej vöröshagyma
  • kevés olivaolaj
  • bors
  • kb két teáskanálnyi margarin
  • kb két teáskanálnyi mustár 
  • fél citrom
A padlizsánt legalább négybe vágom. Megkentem a a padlizsán oldalait citrommal (így nem lesz sötétbarna, nem fog megégni). Rápakoltam őket egy gáztepsire, majd beraktam a sütőbe és megsütöttem. 



Akkor jó, ha ,,trottyos" a héja vagy ha a húsa világosbarna, valamint finom intenzív illata van. Tegnap azonban pont olyan padlizsánt sikerült kifognom, amiben egy cl víz nem lehetett, nem puhult kellően fel a héja (ez persze nem azt jelenti, hogy ezáltal nem lesz jó). A színe és az illatának az erőssége segített abban, hogy tudjam, hogy jó már.  


Amíg sült a padlizsán, a hagymát összekockáztam, és egy nagyon kevés olajon megdínszteltem, majd félre tettem. Miután megsült a padlizsán, lehúztam a héját, majd összedaraboltam kisebbre. Hozzáraktam az olivás hagymát,majd a mustárt, sót, borsot, két margarint, egy kis citrom levét. Az egészet összezúzom botmixerrel, és utófűszerezem. Ez egyéni már. Azzal viszont senki ne kísérletezzen, hogy fokhagymát is rak bele, mert nem lesz olyan jó íze, ha két féle hagyma van benne.
Pirítóssal az igazi. ;) Nagyon finom csemege, és a kalóriatartalma sem sok, így fogyókúrázók is bátran ehetik. Mivel este már csak dinnyét ettünk, betettem a hűtőbe, így reggeli lett belőle. Hűtve is nagyon finom, de igazán melegen, frissen a legjobb. 



Attól függetlenül, hogy nem esett szó a gyümölcslevesről, rakok fel képet róla. Életem első teljesen önálló gyümölcslevese volt, még sosem csináltam egyedül. Anyukámat hívtam is, hogy mikor lehet jó az alma, meddig főzzem, mennyire kell édesnek lenni.... :D Még jó hogy ingyen beszélünk :) Mackó volt a fő étel kóstoló, szerencsére megmaradt ;) , így másnap én is ettem belőle :D Egyedüli problémám az, hogy nem tudtam, hogy miből mennyit rakjak, csak úgy raktam a gyümölcsöket, közben én is falatoztam azokat. a vége az lett, hogy teli lettem és a legnagyobb fazekunk is... ez annyit jelent, hogy kb 8 liternyi gyümölcslevest főztem :D igaz szinte csak ezt ettünk tegnap + dinnyét. Ma is ez lesz az ebéd, így vacsorára már el is fog fogyni nagyjából :)



A holnapi bejegyzésben bemutatom, milyen jó hajpántokat készítettem tegnap. Készült csomózással, varással, stb. Nincs még róluk kép, de nagyon jók lettek szerintem. Készítettem még egy karkötőt is, úgyhogy holnap kézműves bejegyzés lesz.
Szép napot mindenkinek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése