2015. július 6., hétfő

Túrós meggyes pite!


Hát egy hónapot kellett ahhoz várnom, hogy végre megsüthessem ezt a meggyes pitét, de komolyan mondom, ezt mindenkinek ki kell próbálnia! Nagyon finom, könnyed, nem csömör! Igazi nyári nasi!

Túrós-meggyes pite

Hozzávalók
A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 18 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
Hozzávalók a túrós réteghez:
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 db citrom héja
  • 2 db tojás sárgája
  • 35 dkg meggy 
  • 1 csomag vaníliás cukor
A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, a vajjal és a tejjel. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sót, és összegyúrjuk. Téglalapot formázunk belőle, és késsel felosztjuk 3/4-1/4 arányban. A kisebbik részt fóliába csomagolva mélyhűtőbe tesszük, a nagyobbat én beletapiskoltam a kivajazott, kilisztezett tepsi aljára (ügyetlenül tudok nyújtani). 180 fokos sütőben 10 percet elősütjük, majd kivesszük a sütőből.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, kikeverjük a tejföllel, a cukorral, a búzadarával és a citrom lereszelt héjával. A tojásokat szétválasztjuk, az elhabart sárgájákat a túrós masszához adjuk, valamint a vaníliás cukrot. A tölteléket rásimítjuk az elősütött alapra, majd megszórjuk a kimagozott meggyel (én egy kis búzadarával összekevertem, hogy a meggy levét szívja fel és ne áztassa el a tésztát). A maradék, mélyhűtött tésztát nagylyukú reszelőn ráreszeljük a süti tetejére. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és közepes hőfokon még kb. 40-45 percig sütjük. 
/Tapasztalat alapján, akkor sokkal finomabb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben, azonban reggelre csak két vékony szelet maradt/.
Tehát tegnap ez a sütemény volt a fő projektem, ami sikert aratott a családon belül, valamint a főnökasszonyomnak is nagyon ízlett. Bátran ajánlom mindenkinek. Gyorsan el lehet készíteni, és isteni finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése