Hát
egy hónapot kellett ahhoz várnom, hogy végre megsüthessem ezt a meggyes pitét,
de komolyan mondom, ezt mindenkinek ki kell próbálnia! Nagyon finom, könnyed,
nem csömör! Igazi nyári nasi!
Túrós-meggyes pite
Hozzávalók
A tésztához:
- 1 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 18 dkg vaj
- 1 dl tej
- 30 dkg liszt
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só

Hozzávalók a túrós réteghez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 15 dkg cukor
- 5 dkg búzadara
- 1 db citrom héja
- 2 db tojás sárgája
- 35 dkg meggy
- 1 csomag vaníliás cukor
A
tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, a vajjal és a tejjel.
Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sót, és összegyúrjuk. Téglalapot
formázunk belőle, és késsel felosztjuk 3/4-1/4 arányban. A kisebbik részt
fóliába csomagolva mélyhűtőbe tesszük, a nagyobbat én beletapiskoltam a kivajazott, kilisztezett tepsi aljára (ügyetlenül tudok nyújtani). 180 fokos sütőben 10 percet elősütjük, majd kivesszük a sütőből.
Közben
elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, kikeverjük a tejföllel, a cukorral,
a búzadarával és a citrom lereszelt héjával. A tojásokat szétválasztjuk, az
elhabart sárgájákat a túrós masszához adjuk, valamint a vaníliás cukrot. A
tölteléket rásimítjuk az elősütött alapra, majd megszórjuk a kimagozott
meggyel (én egy kis búzadarával összekevertem, hogy a meggy levét szívja fel és ne áztassa el a tésztát). A maradék, mélyhűtött tésztát nagylyukú reszelőn ráreszeljük a süti
tetejére. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és közepes hőfokon még kb. 40-45 percig
sütjük.
/Tapasztalat alapján, akkor sokkal finomabb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben, azonban reggelre csak két vékony szelet maradt/.
Tehát
tegnap ez a sütemény volt a fő projektem, ami sikert aratott a családon belül,
valamint a főnökasszonyomnak is nagyon ízlett. Bátran ajánlom mindenkinek.
Gyorsan el lehet készíteni, és isteni finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése