Rengeteg mindent sűrítettünk megint be a
hétvégénkbe Picimmel. A legjobb dolgokat emelem csak ki.
A kertben szerencsére roskadnak az érett
paradicsomok, hála gondos kezeinknek, és szerető/óvó-féltő kertész szívünknek
(micsoda megfogalmazás). Eljutottunk addig a pontig a
növénytermesztésünk életében, hogy már nem bírjuk olyan gyorsasággal
fogyasztani például a paradicsomot, mint ahogy beérik. Két lehetőség van, vagy
kimegy valaki a piacra és megszedi magát irgalmatlanul, vagy csinálunk
vele valamit. Mivel Picinek és nekem sincs a piacozáshoz direkt fent tartott
szabadságunk, így holnap délelőtt salsa szószt fogunk elrakni télre, jó lesz
az őszre is ;)… .
Imádjuk a salsát. Amit mi csinálunk, azt
nem mártogatósként szoktuk elfogyasztani a nachos-hoz, hanem főétel mellé.
Recept felkerül ígérem. ;)
Persze a salsa szósz készítése mellett
muszáj lenne kicsit még kertészkedni, kicsit takarítani, kicsit grillezni és
kikapcsolódni is.
A hétvégén mi főzünk/sütünk Picivel
(mint általában, ha Szegeden maradunk). Egész csirkét fogunk a gömbgrillen
megsütni, biztos, hogy dokumentálni fogom, az egészet és beszámolok róla. A
csirke mellé lehet grillezünk majd ananászt és kukoricát is. Ezt még nem
beszéltünk meg, az is lehet, hogy csak a kedvenc joghurtos kapros salátám lesz
köretként a csirkéhez.
A szórakozást sem lökjük el magunktól,
ugyanis Szegeden van egy mások által nagyon dicsért hely, a Maláta Bár (kézműves
sör és grill kert a Somogyi utcán) ahol mi még nem voltunk.
Engem főleg a grill ételek érdekelnek Picimet
a sörözés része. Egyik nagyon jó barátunkkal megyünk, akit már régen
láttunk. Ő sem volt még a helyen, tehát mindenkinek újdonság lesz. Én már
várom.
Tehát lesz mit csinálni most is. Had
emeljek ki valamit! Ma Pici főz a konyhában. Bizony, vacsorával fog várni! MENNYEI
ÉRZÉS! Főleg, hogy olyan dolgot főz, amit még nem csinált velem és én
sem főztem még. Mackóm kínai sült tésztát csinál párolt szójaszószos
csirkemellel. Iszonyatosan kíváncsi leszek rá. Volt vagy lehet, hogy még mindig
tart a Lidiben az ázsiai hét. Hétfőn ebből adódóan vettünk Soba tésztát,
bambusz rügyet, mogyoró olajat és egyéb finomságokat, mert szeretjük a az
ázsiai és az indiai ételeket. A Soba tészta azért is praktikus, mert a
legkevesebb kalória van benne a tészták közül. Úgy szerettük volna, hogy
közösen főzzük meg a sült tésztát, de végül csak Pici fogja elkészíteni, mert
pont ma hozzák a könyveket a suliba és segítek pakolni, na meg ,,későn” érek
ahhoz haza,hogy akkor kezdjünk el főzni. Viszont, ha finom lesz a tészta,
felkerül a blogra. Sokan dicsérték, tehát meglátjuk. :)
Szép napot
mindenkinek, jövök a receptekkel és az élményekkel hamarosan!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése