A cím magáért beszél, de közel sem ilyen
rossz a helyzet. Voltak elképzeléseink a szombatot nézve, azonban az egyik
kedves ismerősünket köszöntöttük és látogattuk meg, valamint pizzát sütöttünk.
Persze ez nem jelenti azt, hogy nem találtunk ki programot magunknak. Mackót
bevezettem egy számára új féle meditációba, iszonyat jó volt, Julis macska
pedig medi közben Mackót nézte és fetrengett rajta... Írtó cuki volt, majd
végül elaludt az ölében. Julis mindig szerette hallgatni a mantrákat, és
ilyenkor köztünk lenni. No de a pizza :)
Nagyon régen sütöttünk már pizzát, éppen
itt volt az ideje. Ebben a melegben nem akartunk a fél napunk a nyári
konyhában tölteni, így ezt találtuk ki. Szeretem ezt a receptet, mert nagyon
finom a tésztája, szerencsére semmiből nem kell egy dkg-al sem több, mint amit
a recept ír, és pont egy gáztepsinyi pizzát tudok belőle készíteni.
Hozzávalók a tésztához:
* 1 dl langyos tej
* 1 dl langyos víz
* 2 szem kockacukor
* fél csomag élesztő
* 40 dkg liszt
* fél teáskanál só
* 2 evőkanál olaj
Az 1 dl langyos tejbe beledobjuk a
kockacukrot, elkeverjük azt, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A maradék
alapanyaggal összedolgozzuk, bucit formálunk a tésztából. Mindig úgy teszem le
pihenni, hogy a tál alja és oldala ki van lisztezve. 1 órát kelesztjük
letakarva. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe. Mi egy kicsit
cifrázni szoktuk a dolgot, sajt szeleteket vágok, belehelyezem a tepsi szélébe
a sajtot, majd az egyik kezemmel felemelem a sajtot, a másikkal a tésztát
aláforgatom. Körbe alkalmazzuk ezt az eljárást, és isteni finom sajtos széle
lesz a pizzánknak. (itt azonban nem álltunk meg az élvezetekkel).
Én a pizzaszószt is magam szoktam kikavarni.
Hozzávalók a pizzaszószhoz:
Megfelelő mennyiségű paradicsomszósz
vagy ketchap
* só
* bors
* fokhagyma
* oregánó
* bazsalikom
* fokhagyma
* Amennyiben paradicsomszószt
használunk, kicsi cukor is kerüljön bele
A szósszal megkenem a tésztát, a szélére
is teszek a szószból. A tésztát megszoktam szurkálni villával, nagyon ritkásan.
A következő lépés a kedvencünkké tette
ezt a pizzát. A szélére kerül szezámmag. Annyira más lesz az íze így.
Végül nincs más dolgunk, mint rápakoljuk
azokat a dolgokat, amiket szeretünk. Nálunk mindig felesben készül a pizza,
mert Mackó nem szereti a kukoricát annyira, én meg imádom. Ő szereti a
szalámit, és a chilit a pizzán én meg nem, tehát felesben szokott elkészülni,
de ebből sosem volt még probléma :)
Végül az utolsó fázis a sajt, és mehet
is a sütőbe.
Ezzel az adaggal egy egész család jól
lakik, hármónknak a felét sikerült elpusztítani, de vacsira már el is fogyott
:) A vacsora után pedig annyira jól esett egy nagy séta a városban, hogy az
hihetetlen. A tegnapi nap összességében a pihenésről szólt, sikerült is
kipihenni magunkat.
Ma pedig piacos nap van, Mackó alhat
;)
Csodás vasárnapot mindenkinek :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése