Biztos nem csak ránk jellemző az, hogy
főzünk valamit, és utána egy kis tállal vagy naggyal, kimarad valamilyen étel.
A legtöbb helyzetben próbálunk kreatívak lenni Mackómmal és valami mást
készíteni a következő napon a maradékból. Így volt ez most is. Bolognai szószt
készítettünk, és egy kimaradt egy ,,menzás tálnyi" adag. Nem szeretek pocsékolni,
így kitaláltuk Makkal, hogy bolognai-s háromszöget készítünk. Bevallom őszintén, tényleg nem lehet csak úgy
abbahagyni. Nagyon finom, nagyon laktatós, ez a háromszög bárhova bármilyen
alkalomkor nagyon jó ötletnek bizonyul. Másnap is még ugyanolyan puha, de
garantálom, hogy ha valaki megsüti nem nagyon marad másnapra. Mi mindig két
félét sütünk ebből a háromszögből. Az egyik az alaprecept (amit le is írok), a
másik félébe pedig a megmaradt bolognai szószt rakjuk töltelékként.
Sonkás,
kukoricás, szezámos háromszög
Hozzávalók:
A tésztához
1
csomag élesztő
5
dl tej
1
evőkanál cukor
80
dkg liszt
1
csapott evőkanál só
2
dl étolaj
A töltelékhez
2 gerezd fokhagyma
2
db lilahagyma apró kockára vágva
30
dkg sonka
1
db konzerv kukorica
30
dkg sajt
A tetejére
2
evőkanál tejföl
1
db tojássárgája
1
csapott evőkanál szezámmag
1-1,5 dl tejjel és a cukorral
felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival,
a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Két felé szedjük a tésztát, majd
konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk a
tésztát, ezután a tejfölt összekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagyma gerezdekkel.
megkenjük a tésztát ezzel a tejfölös keverékével, majd ráhalmozzuk az apróra
vágott sonkát, hagymát, kukoricát és a reszelt sajtot.
Feltekerjük, éles késsel háromszögekre
vágjuk.(Lehet szélesebbre is vágni, mint a képen)
Megkenjük a tetejét az összekevert
tejföl és tojássárgája keverékével. Úgy az igazi, ha a sima verziónak a
tetejére szezámmagot szórunk, a bolognai-s változatnál, pedig ha sajt kerül a
tetejére. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, rátesszük a háromszögeket és 180 Co
fokra előmelegített sütőben kb.15-20 percig sütjük (amíg szépen meg nem
pirulnak).
A bolognais változatnál pedig nagyon egyszerűen csak a szószt és a sajtot tesszük a tésztára, egyébként minden eljárás ugyanaz, mint az eredeti receptnél.
A bolognais változatnál pedig nagyon egyszerűen csak a szószt és a sajtot tesszük a tésztára, egyébként minden eljárás ugyanaz, mint az eredeti receptnél.
Nos, ha úgy nézzük máris tettünk azért,
hogy változatos legyen az étrendünk úgy, hogy nem dobtunk ki semmilyen ételt, és Mackó is nagyon jól járt, mert imádja a süteményeket. Ha
ajánlanom kéne valami süteményt, amit mindenkinek el kellene készíteni legalább
egyszer az életben, az egyik biztosan ez lenne, mert könnyű elkészíteni, finom
és különleges.
Remélem tudtam adni egy jó tippet. :)
Szép
napot mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése