Egy
ideje már fogalmazódik bennem ez a bejegyzés, de most elérkezett az idő, amikor
az i-re is felkerült az a bizonyos pont.
Nemrég,
az egyik ismerősöm elkezdett kérdezősködni az írásaimról, majd kiterjedt az
egész a grill témára. Első két kérdésig nem zavart a téma, sokan szoktak
kommentárt fűzni, vagy véleményt alkotni nekem akár szóban is, szerencsére
eddig senki nem kritizált. Az érintettel azonban más volt a helyzet, ugyanis
miután megkérdezte, hogy mikor nem fogunk mi grillezni Mackómmal, én csak annyit
mondtam, hogy,, majd télen, esetleg ha hideg lesz és esik az eső” mindezt
teljesen mosolygósan és poénosra véve. Nem tudom miért, de innentől fogva
megváltozott a beszélgetésünk.
Eléggé provokáló kérdések zúdúltak rám, amire teljes
zen nyugalommal sikerült is válaszolnom, mondván biztos zavarodott az illető,
akit nevezzünk ,,D”-nek, ebben a frontokkal teli időben. Kritizálni
könnyen lehet mást, beleszólni az ember életébe meg egyenesen üdítő lehet pár
ember számára.
Pár kérdést kiemelek a kedvenceimből:
D: Miért
nevezed a párod Mackónak? Annyira gáz”
Mó:
Azért, mert az esetek 80%-ban így hívom, és nem feltétlenül kell mindenkinek
tudnia minden információt rólunk, fogd úgy fel, hogy ez az ő fedőneve.
/Nem
is értem, hogy egy embert ez a kérdés hogyan foglalkoztathat…./
D:
Miért kívánsz szép napot mindenkinek? Annyira felesleges…
Mó:
Felfoghatod egyfajta lezáró szakasznak is, de én komolyan gondolom azt, hogy
szép napot kívánok mindenkinek, nem csak úgy odaszúrok egy mondatot… számomra
az lenne furcsa, ha nem írnék semmi pozitívat zárásként.
D:
,,Miért csak ilyen kisze kusza recepteket raksz fel?
Mó:
A sima átlagos ételeket, mint mondjuk a virsli főzés, senkit nem érdekel, de ha
egy új receptet felrakok, ami finom is, talán ötletet adhat másnak arra, hogy
egy újdonságot kipróbáljon. Mert te melyik ételedet raknád fel?
D:
Nem szoktam főzni, vagy anyám főz, vagy gyorsétteremben kajálok. De feltennék
biztos egy kis paprikás krumplit. Amúgy az egy dolog, hogy új ételeket raksz
fel, de anyira idétlen fűszereket használsz… minek ez a nagy felhajtás?
Mó:
Azért használok különböző fűszereket, mert rengeteg háztartásban pl nem
ismernek sok fűszert. Vegyük példának a római köményt. Tudod milyen az
,,illata”? tudod, hoyg mennyire megváltozik egy étel íze, ha egy csipetnyit beleteszel?
Sokban, a római kömény egy intenzív fűszer és egy jellegzetes finom ízt ad az
ételeknek.
D:
Az is feltűnt, hogy Ti rengeteget hívtok vendéget vagy vendégeket, áruld már el
a titkod hogy van erre energiád, pénzed és kedved?!
Mó:
Ehhez a dologhoz valljuk be, igazán semmi közöd nincsen. Szeretem a családom,
és annak örülök, hogyha boldoggá tehetem őket. Ahhoz hogy elhívjam őket, és egy
pár szelet húst megsüssek, arra meg van pénzem.
/Itt
már felment bennem a pumpa/
D:
Jólvan bocsi, azért engem is meghívhatnál igazán… biztos jókat ennék, bevallom
jól néznek ki amiket kiraksz.
Itt
akadtam teljes mértékben ki. Kritizál és még meg is hívatja magát? Értetlenül
álltam a dolog előtt, akkor ez a beszélgetés most mire ment ki… Felfoghatnám
úgyis, hogy lesz*arom (bocsánat a kifejezésért) a dolgot, de nem olyan típusú
ember vagyok, aki csak egyik pillanatról a
másikra már ezen a dolgon túl tudna libbenni. Azóta biztos nem olvas D,
de nem is bánom. Nem is érdekelne annyira a dolog ha nem olyan ember magyarázott volna, aki porlevest eszik és
aki szerint egészségtelenek azok az ételek, amiket készítünk. A rengeteg saláta
miért lenne egészségtelen? Egy hét után pl. ma ettem rizst elsőre, tésztát több
mint egy hete nem. Barna gyökér kenyeret eszem, barna cukrot használok,
kókuszzsírral vagy Oliva olajjal sütök/főzök, Himalája sóval ízesítek és ha
tudok a kertből szerzem be a zöldségeket, mert az 100%-ban bio... Mindent megteszek azért, hogy a
szervezetünket kíméljem. Nem hinném, hogy egészségtelenebb lenne egy grillen
elkészített étel, amiből kicsöpög a zsiradék, mint mondjuk 4-5 evőkanál
disznózsírban sült és abban csicsogó hús, a sütőből.
Nos
mindegy, ,,GRÚZFÁBÁ" kiírtam a mérgem, már új lapot tudok nyitni. És, hogy D-nek is
kedvezzek egy utolsó mondat jogán (hátha mégis olvas) , sajnos a rossz időre való tekintettel,
elmarad a holnapi grillezés. Viszont holnap a tegnapi grillezett szűzérmémről
készült bejegyzésem teszem közzé, ami hihetelen finomra sikerült. ;)
Szép
napot, kevesebb felhőt és egy kicsit melegebb időt mindenkinek! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése